Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Mokra Gora

Mokra Gora

1000 RSD Cena

Mokra Gora je dolina u zapadnoj Srbiji, smeštena između planina Tare i Zlatibora. Lepoti predela doprinosi uzburkan reljef sa duboko usečenim dolinama i klisurama reka Beli Rzav, Crni Rzav i Kamiške reke iznad kojih se uzdižu brojni vrhovi i prevoji. Ovde se nalazi veliki broj mineralnih izvora od kojih je najpoznatiji izvor Bele vode

Danas je prostor Mokre Gore najpoznatiji po “Šarganskoj osmici“, pruzi uskog koloseka, koja je poznata po izuzetnom tehničkom rešenju savladavanja velikog uspona na malom odstojanju. Ovo je jedina pruga uskog koloseka širine 760 mm u Evropi. Tokom vožnje pravi se pauza na stanicama Golubići, Jatare, Šargan Vitasi i na vidikovcima Krst osmice i Ludi kamen. Duž pruge su brojni eksponati starih lokomotiva i vagona zaštićeni kao spomenici tehničke kulture, što ovaj prostor čini jedinstvenim muzejom pod otvorenim nebom. 

Takođe, veliku atrakciju predstavlja etno selo “Drvengrad“, na brdu Mećavnik, koje je sagrađeno prema ideji našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Za izgradnju sela korišćene su autentične brvnare iz ovog kraja koje su prenete na novu lokaciju. Najstarija od njih datira od pre 90 godina. Tokom posete grupa će otići u bioskop na projekciju kratkometražnog filma Emira Kusturice. 

Ukoliko vam je jedan dan kratak i želite da istražujete ovaj deo Srbije, pogledajte i odaberite neku od naših promo ponuda. Kao naši gosti dobijate 20% popusta na sve IZLETE koje organizujemo, ali i druge specijalne benefite.

PLAN I PROGRAM IZLETA:

  • Polazak u 9h 
  • Vožnja Šarganskom osmicom , Ćirom , koja traje 2 sata i 10 min
  • Obilazak crkve brvnare sagrađene 1946. godine posvećene svetom proroku Iliji, zatim obilazak lekovitog izvora „Bele vode“
  • Poseta Drvengradu
  • Poseta kampu Viljamovka u selu Kremna 
  • Povratak na Zlatibor oko 16:30h

- Cena po osobi 1000 rsd

 

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel