Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Potpećka pećina

Potpećka pećina

1000 RSD Cena

Dvorana zmajeva, Don Kihot, Snežana i sedam patuljaka nisu samo naslovi priča za decu već su to i prirodni ukrasi Potpećke pećine, koja se nalazi 14 km jugoistočno od Užica. Prepoznatljiva je po najvećem portalu u obliku potkovice u Srbiji, visine 50m, i ulazno - silaznoj stazi sa preko 700 stepenika.

Zlakusa – selo koje ima dušu i kolorit, tradiciju i budućnost, istoriju i mladost. Selo u koje je lepo doći u sva četiri godišnja doba i vratiti se po ko zna koji put, a uvek videti i doživeti nešto novo, do tad neviđeno. Selo nekada poznato po siromašnim grnčarima, danas poznato po očuvanoj tradiciji dedova, u obradi predmeta od gline, ali podignuto na novi, umetnički nivo.

Etno park „Terzića avlija“, seosko turističko domaćinstvo, predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom kao što su salaš, šupa, bunar, kačara, mlekar…

Hidrocentrala na reci Đetinji u Užicu napravljena je 1900.godine i jedan je od simbola ovoga grada.Ovo je prva električna centrala podignuta po Teslinim principima polifaznih struja u Srbiji. Smeštena je ispod užičkog Starog grada, osmislio je Đorđe Stanojević.

Ukoliko ste uživali u ovom IZLETU i želite još da ostanete na Zlatiboru, pogledajte i odaberite neku od naših promo ponuda i budite gost u nekom od naših apartmana.

PROGRAM PUTOVANJA:

  • Polazak u 9h
  • Dolazak u selo Potpeć i obilazak Potpećke pećine u trajanju od 45min
  • Obilazak etno parka „Terzića avlije"
  • Obilazak sela Zlakuse 
  • Nastavak puta do Užica i obilazak Narodnog muzeja i Jokanovića kuće
  • Razgledanje grada autobusom i obilazak stare hidrocentrale na Đetinji – simbol ovog grada
  • Povratak na Zlatibor oko 18h

- Cena izleta po osobi 1000 rsd

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel