Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Višegrad

Višegrad

1400 RSD Cena

Višegrad se nalazi na krajnjem istoku Republike Srpske, 16 km od granice prema Srbiji. Nedavnom obnovom turističke pruge, kao i izgradnjom kompleksa Andrićgrad, Višegrad postaje primamljiva turistička destinacija. 

Manastir Dobrun, nalazi se u živopisnom planinskom kraju na putu Višegrad –Užice , u klisuri reke Rzav. Posvećen je Blagoveštenju a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. god. Manastir je dugo vremena služio samo kao dobrunska crkva, a od 1993. godine obnovljeno je monaštvo i Dobrun ponovo postaje aktivni manastir. U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se Muzej Prvog srpskog ustanka, Galerija, kao i Muzej Mitropolije dabrobosanske. 

Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. Čuvena na Drini ćuprija u Višegradu, zadužbina je velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. Most je izgrađen u periodu od 1571. do 1577. godine, a gradio ga je tada najčuveniji turski arhitekta Kodža Mimar Sinan. Izgrađen je u istočnjačkom stilu i predstavlja remek delo tadašnjeg graditeljstva. 

Nakon dana kao iz bajke predlažemo vam da se odmorite u nekim od naših novih i modernih APARTMANA uz posebne BENEFITE koje smo pripremili za sve naše goste. 

PROGRAM PUTOVANJA:

  • Polazak u 9h
  • Obilazak manastira Uspenija Presvete Bogorodice u Dobrunu
  • Grupna šetnja glavnom ulicom, obilazak spomen učionice Iva Andrića
  • Obilazak mosta na Drini (Na Drini Ćuprija)
  • Poseta Andrićgrada
  • Slobodno vreme
  • Vožnja Drinom u trajanju od oko 40 minuta, (polazak ispod mosta i panoramsko razgledanje Andrićgrada sa vode)
  • Povratak na Zlatibor oko 16h

- Cena po osobi 1400 rsd

 

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel