Radno vreme Pon-Ned 7-22h
  • Potpećka pećina
  • Potpećka pećina

Potpećka pećina

 

Dvorana zmajeva, Don Kihot, Snežana i sedam patuljaka nisu samo naslovi priča za decu već su to i prirodni ukrasi Potpećke pećine, koja se nalazi 14 km jugoistočno od Užica.

Potpećka pećina prepoznatljiva je po najvećem portalu u obliku potkovice u Srbiji, visine 50m, i ulazno - silaznoj stazi sa preko 700 stepenika.


Zlakusa – selo koje ima dušu i kolorit, tradiciju i budućnost, istoriju i mladost. Selo u koje je lepo doći u sva četiri godišnja doba i vratiti se po ko zna koji put, a uvek videti i doživeti nešto novo, do tad neviđeno. Selo nekada poznato po siromašnim grnčarima, danas poznato po očuvanoj tradiciji dedova, u obradi predmeta od gline, ali podignuto na novi, umetnički nivo.


Etno park „Terzića avlija“, seosko turističko domaćinstvo, predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom kao što su salaš, šupa, bunar, kačara, mlekar…


Hidrocentrala na reci Đetinji u Užicu napravljena je 1900.godine i jedan je od simbola ovoga grada.Ovo je prva električna centrala podignuta po Teslinim principima polifaznih struja u Srbiji. Smeštena je ispod užičkog Starog grada, osmislio je Đorđe Stanojević.

Ukoliko ste uživali u ovom izletu i želite još da ostanete na Zlatiboru,
pogledajte i odaberite neku od naših promo ponuda i budite gost u nekom od naših apartmana.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel