Radno vreme Pon-Ned 7-22h
  • Uvac Kajak- Avantura
  • Uvac Kajak- Avantura

Uvac Kajak- Avantura

 

Uvac Kajak – Avantura – predstavlja idealnu priliku da kajakom prođete kroz predivne Uvačke meandre, veslate kroz pećinu, kupate se u jezeru i posetite jedan od najlepših vidikovaca Srbije, a sve to pod budnim okom naših najvećih ptica – beloglavih supova.

 

Uvac važi za jednu od najposećenijih i najlepših destinacija u Srbiji. Razlozi su mnogobrojni. Osnovnu vrednost i jedinstvenost ovog područja čini prisutvo i gnežđenje veoma retke i malobrojne vrste lešinara – beloglavog supa, u pojedinim delovima klisure, na stenama, potkapinama i mnogobrojnim pećinama iznad vode. U cilju zaštite ove vrste, prostor oko klisure reke Uvac, kao stanište beloglavog supa, proglašeno je za Specijalni rezervat prirode.

 

Pre oko četiri decenije u kanjonu, koji je vekovima dubio Uvac na svom 115 kilometara dugom putu od Peštera do Limske doline, formirane su tri hidroakumulacije – Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko jezero. Mada je izgradnjom tri veštačka jezera potopljen deo kanjona, čime je čitav predeo dobio novi izgled, klisura reke Uvac je i dalje živopisna, a pred njenom lepotom dah zastaje i onima koji su se po belom svetu nagledali raznih čuda prirode. Danas, živopisnim kanjonom Uvca u blizini Nove Varoši, peške, biciklima i čamcima, prolaze brojni zaljubljenici u prirodu.

 

Sadržaj:

Mi Vam nudimo zaista najatraktivniji način da iz totalno druge perspektive sagledate sve lepote ovog kanjona, a to je kajaking. U stabilne kajake na naduvavanje, koji su veoma pogodni za osobe bez prethodnog iskustva, sedaju po 2 osobe koje sopstvenom snagom pokreću čamac. Budući da je u pitanju jezero, snaga nije presudna. Ova kajak – avantura obuhvata 12km predivnog kanjona, kajacima se ulazi u pećinu, kupamo se na krečnjackim obalama jezera, a takodje se penjemo na najpoznatiji vidikovac „Molitvu“ koji je na samo 2km pešačenja od jezera.

 

Kajak je aktivnost koja jača timski duh i može biti idealan izbor za vaš team building. Odaberite ovu vodenu avanturu i prepustite se uživanju, a nama prepustite organizaciju puta i smeštaja.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel