Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Drina Kajak – Avantura -27km

Drina Kajak – Avantura -27km

Reka Drina duga je 346 km, a nastaje spajanjem reka Tare i Pive kod Šćepan Polja u Crnoj Gori. Protiče kroz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Drina je najveća pritoka reke Save, u koju se uliva blizu Sremske Rače. Dužina toka Drine kroz Srbiju je 220 km. Divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima (Višegradsko, Perućac, Zvorničko) čime je narušena, ali ne i uništena lepota drinskih kanjona. Na Drini su izgrađene tri hidroelektrane: Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik. 

Drina Kajak – Avantura 2 – Iskusite nezaboravnu avanturu na vodi, vidite prelepi vodopad reke Vrelo, osetite svežinu Drine u toplim letnjim danima,skrenite pogled na šumovite predele dok prolazite kroz brzake ili se samo opustite uz nesvakidašnje boje reke Drine.Reka Drina spada u 1. i 2. klasu po težini reka, pa je pogodna za sve uzraste i osobe bez ikakvog prethodnog iskustva u kajakingu. Pre izlaska na vodu upoznajemo se sa opremom i kako je na najbezbedniji način koristiti, sa situacijama koje nas mogu zadesiti tokom kajakinga i sa načinom postupanja u istim. Drina Kajak – Avantura 2 se realizuje na potezu Perućac- Rogačica. 

Start je na platou ispod HE ‘’Bajina Bašta’’, gde pripremamo opremu za kajaking, dobijamo osnovne instrukcije vodiča i polako krećemo niz reku. Nakon samog starta obilazimo vodopad reke Vrelo, gde se slikamo i lagano nastavljamo nizvodno. Nakon 3km od starta ulazimo u brzak ‘’Crvene vode’’, gde ćemo osetiti pravu snagu reke Drine. Na 13. km pravimo pauzu na gradskoj plaži, za kupanje, toalet, piće, zatim nastavljamo sve do poznate ’Kućice na steni’. Nastavljamo svoj put do ušća reke Rogačice u Drinu uz pauze za kupanje, slikanje. Drina kajak-avantura  vam je dostupna svakog radnog dana i vikendom tokom letnje sezone, dovoljno je samo da nas KONTAKTIRATE i rezevišete vaše mesto na čamcu. 

Bezbednost: Sve avanture su organizovane kao vođene ture, tako da pored profesionalne opreme, profesionalni vodič je zadužen za bezbednost svih učesnika na kajakingu. 

Hrana: Za hranu se svako organizuje pojedinačno. Poželjno je da ponesete: hranu za ceo dan, poneki slatkiš, bar 1l pijaće vode, sok, alkohol nije dozvoljen za vreme izvodjenja aktivnosti. U dogovoru sa učesnicima avanture, možemo organizovati hranu za vreme aktivnosti, kao i smeštaj u novim i kategorisanim APARTMANIMA uz specijalne BENEFITE za sve goste.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel