Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Magija borovih iglica

Magija borovih iglica

Zlatibor je planina na kojoj možete da odmorite i doživite prirodu na pravi način, u njenom punom sjaju, naročito kada je lepo vreme i kada sve procveta.

Pored mnogo aktivnosti koje možete upražnjavati na ovoj lepotici, traženje i skupljanje leokovitih biljaka i trava je takođe jedna od njih.

Ukoliko ne znate mnogo o tome, bilo bi dobro da sa vama ide neko ko se razume u biljke, kako ne biste slučajno naišli na neku otrovnu.

Borove iglice se ističu jer je njihovo drveće jako rasprostranjeno na teritoriji planije, a jako su korisne i lekovite.

Napisaćemo vam par saveta kako i na koji način možete koristiti ubrane borove iglice i svoje zdravlje poboljšati i unaprediti.

Borove iglice sadrže visok sadržaj etarskog ulja koje je odlično za inhalaciju. Potrebno je šaku borovih iglica kuvati u 1 l vode i inhalirati se 10-ak minuta.

Topla kupka je idealna nakon napornog radnog dana, a takođe je možete napraviti od iglica kao i od šišarki i prepustiti se potpuno sebi i svojim mislima. U 10 l vode stavite pola kg šišarki i toliko iglica i pustiti da proključa. Ovu kupku dodati vodi za kupanje.

Kada dođe vreme prehlada i bronhitisa, sirup od borovih iglica će vam jako pomoći. Pomešati 200 g borovih iglica sa 300 g pupoljaka bora i preliti sa 3 l vode. Kuvati 3 dana po 2 sata i trećeg dana kada se ohladi, procediti i dodati meda u istoj količini i lek je gotov.

Zagrejte se uz šolju toplog čaja, čije spremanje je vrlo jednostavno. Vrh grančice operite i kuvajte u pola litra vode, ostavite da odstoji pola sata, procedite i uživajte.

 

 

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel