Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Letovanje na planini

Letovanje na planini

 

Većina ljudi pri pomisli na leto i visoke temperature žudi za morem i zvukom talasa. Priznaćemo taj ambijent jeste primamljiv, ali podjednako lepo, nekima možda i lepše jeste letovanje na planiniUkoliko niste fan tropskih vrućina i peska pod nogama, onda je planina idealno rešenje za vas. Na planini je dosta svežije nego na moru, a upravo prijatna klima, dobra hrana i svež vazduh doprineće da se potpuno opustite i odmorite.

Ukoliko se pitate šta biste radili na planini u toku letnjeg perioda, izbor aktivnosti je odmah ćemo vam reći velik. Možete da uživate u laganoj šetnji po uređenim stazama na planini, da planinarite, da se vozite paraglajdingom, penjete po veštačkoj steni, da se zabavite na letnjem sankanju, sunčate i kupate baš kao na moru itd. Kako biste upotpunili vaš boravak na planini, možete pogledati i neki od IZLETA koje oranizuje naša agencija, a koji garantuju vrhunsko uživanje i zabavu.

Pored toga, planina nudi pravu malu zabavu za nepce. Svi ti ukusni planinski specijaliteti, goveđa i svinjska pršuta, slanina, domaća kobasica, nezaobilazni sir, kajmak i kiselo mleko, zajedno sa vrhunskom šljivovicomučiniće da svako vaše čulo oživi.

Letovanje i boravak na planini se naročito preporučuje osobama koje su izložene velikom stresu i koje žive u urbanim gradskim jezgrima. Hladne planinske noći i čist vazduh će vam obezbediti miran i čvrst san. Najbolje je da zaspite sa otvorenim pozorom i da se ušuškate u ćebe. Niža temperatura tokom noći obezbeđuje balans simpatikusa i parasimpatikusa (komponenti autonomnog nervnog sistema), što doprinosi revitalizaciji organizma. Garantujemo da ćete se probuditi sveži i odmorni, a samim tim i srećniji.

Svež planinski vazduh dobar je i za oporavak od malokrvnosti i doprinosi povećanju nivoa hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca. Visina će prijati i osobama koje su nervozne ili osećaju teskobu, a na planini bi trebalo da se odmaraju i oni koji imaju povećanu funkciju štitaste žlezde.

Ukoliko se odlučite da vaše letovanje provedete na planini, sigurni smo da se nećete pokajati. Spakujte kofere i uputite se put Zlatibora, pogledajte i odaberite neki od naših APARTMANA i započnite vašu nezaboravnu avanturu.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel