Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Planina kao lek protiv alergija

Planina kao lek protiv alergija

Alergije su definitivno nešto što može da upropasti vaš odmor, uživanje u lepim danima i letu. Kraj leta i početak jeseni za mnoge ljude predstavlja pakleno doba u godini, jer je cvetanje ambrozije u punom jeku, a u vazduhu je pojačana koncentracija polena i drugih biljaka. U ovo doba godine javlja se alergija na polen drveća, alergija na polen trava ili alergija na polen korova. Najčešći simptomi koji se javljaju kod osoba koje su alergične su pojačana sekrecija iz nosa, svrab u nosu, često paralelno i u očima, i pojačana sekrecija suza. Sekret koji se spušta preko ždrela izaziva i kašalj koji je uglavnom suv. Takođe je karakteristično učestalo kijanje više puta zaredom, čak i do 10 puta. Ako osoba boluje od alergijske astme, simptomi su ozbiljniji. Najčešće je to uporan nadražajni suvi kašalj sa zacenjivanjem i može, ali ne mora da bude praćen gušenjem i nedostatkom vazduha.

Na planinama iznad 800 metara nadmorske visine ne raste ambrozija koja izaziva alergiju i baš zato je boravak na planini od izuzetne važnosti za osobe koje imaju problema sa alergijama. Zlatibor sa svojih 1,496 m nadmorske visine je savršena destinacija za beg od polena koji vam smeta. Naročito se preporučuje osobama koje imaju problema sa alergijskom astmom. Na nadmorskoj visini iznad hiljadu metara nailazite na kristalno čist vazduh bez bakterija i alergena. 
Velika koncetracija kiseonika, pomaže da se otvore disajni putevi, kao i prisustvo zimzelenog drveća, borova.

Zlatibor je prava vazdušna banja i mnogima pruža utočište tokom udarnih meseci cvetanja korova i trava.

Ako i vi imate problem sa alergijama, pogledajte neki od naših APARTMANA i učinite nešto korisno za vaš respiratorni sistem.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel