Recept dana: Proja
Boravkom na Zlatiboru i u njegovoj okolini imaćete priliku da probate mnoge specijalite po kojima je ovaj kraj poznat. Jedan od njih je i proja – jelo kom se svi raduju. Vrlo lako se sprema i ne oduzima puno vremena.
Pre nego što počnete da pravite smesu, zagrejte vašu rernu na 200 stepeni, tepsiju namažite uljem i pospite brašnom.
Sastojci koji su vam potrebni: 3 jaja, 2 dl ulja, 2 dl jogurta, 2 šolje brašna, 4 šolje kukuruznog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli i 4 dl kisele vode.
Umutite jaja sa uljem da se dobro sjedine, zatim sipajte jogurt i kiselu vodu, a onda dodajte obično i kukuruzno brašno i na kraju sve ostalo. Smesa treba da bude malo gušća od one za palačinke, po želji u nju možete da dodate i sir, sipajte je u tepsiju i stavite u rernu da se peče dok ne porumeni.
Proju možete služiti za doručak, ručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
Kako biste svakog jutra uživali u ovakvim i sličnim specijalitetima, svoj odmor provedite na Zlatiboru u nekim od naših APARTMANA.