Radno vreme Pon-Ned 7-22h
  • Drina Kajak-Avantura-15km
  • Drina Kajak-Avantura-15km

Drina Kajak-Avantura-15km

 

Reka Drina duga je 346 km, a nastaje spajanjem reka Tare i Pive kod Šćepan Polja u Crnoj Gori. Protiče kroz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Drina je najveća pritoka reke Save, u koju se uliva blizu Sremske Rače. Dužina toka Drine kroz Srbiju je 220 km. Divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima (Višegradsko, Perućac, Zvorničko) čime je narušena, ali ne i uništena lepota drinskih kanjona. Na Drini su izgrađene tri hidroelektrane: Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik.

 

Drina Kajak – Avantura 1 – Iskusite nezaboravnu avanturu na vodi, vidite prelepi vodopad reke Vrelo, osetite svežinu Drine u toplim letnjim danima, skrenite pogled na šumovite predele dok prolazite kroz brzake ili se samo opustite uz nesvakidašnje boje reke Drine. Reka Drina spada u 1. i 2. klasu po težini reka, pa je pogodna za sve uzraste i osobe bez ikakvog prethodnog iskustva u kajakingu. Pre izlaska na vodu upoznajemo se sa opremom i kako je na najbezbedniji način koristiti, sa situacijama koje nas mogu zadesiti tokom kajakinga i sa načinom postupanja u istim.

 

Drina Kajak – Avantura 1 se realizuje na potezu Perućac – Plaža Ploče.

 

Start je na platou ispod HE ’Bajina Bašta’, gde pripremamo opremu za kajaking, dobijamo osnovne instrukcije vodiča i polako krećemo niz reku. Nakon samog starta obilazimo vodopad reke Vrelo, gde se slikamo i lagano nastavljamo nizvodno. Nakon 3km od starta ulazimo u brzak ’Crvene vode’, gde ćemo osetiti pravu snagu reke Drine. Na 13. km pravimo pauzu na gradskoj plaži, za kupanje, toalet, piće, zatim nastavljamo sve do poznate ’Kućice na steni’, a 1km ispod završavamo našu avanturu na Plaži Ploče.

 

Bezbednost: Sve avanture su organizovane kao vođene ture, tako da pored profesionalne opreme, profesionalni vodič je zadužen za bezbednost svih učesnika na kajakingu.

Hrana: Za hranu se svako organizuje pojedinačno. Poželjno je da ponesete: hranu za ceo dan, poneki slatkiš, bar 1l pijaće vode, sok, alkohol nije dozvoljen za vreme izvodjenja aktivnosti. U dogovoru sa učesnicima avanture, možemo organizovati hranu za vreme aktivnosti.

 

 

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel