Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Tara - Banjska Stena

Tara - Banjska Stena

Okolina Zlatibora krije prelepe prirodne krajolike koji će vas ostaviti bez daha i sigurno postati destinacija kojoj ćete se iznova vraćati. Jedna od njih je i vidikovac Banjska stena, jedno od najpopularnijih izletišta Nacionalnog parka Tara.

Nacionalni park Tara obuhvata najveći deo masiva planine Tare i nalazi se na teritoriji opština Bajina Bašta i Užice u zapadnom delu Srbije. Ovu planina se nalazi na nadmorskoj visini od 800 do 1500 m i čine je predeli neukroćene prirode koji se godinama brižljivo neguju i čuvaju od spoljašnjih uticaja. Sam vidikovac se nalazi na oko 6 kilometara od Mitrovca. Put od Zlatibora je siguran i obeležen, a sam lokalitet je obezbeđen ogradom. Ime ovog vidikovca je poteklo od Banjskog vrela koje izbija u njegovom podnožju. Kraško poreklo ovog izvora obezbeđuje temperaturu od 4 stepena celzijusa. Potopljeno je izgradnjom jezera Perućac, a u prošlosti se koristilo kao zimski izvor tople vode koji su stanovnici Tare koristili za svakodnevnu upotrebu.

 

Prijatnim pešačenjem šumskom stazom ćete doći do proplanka sa kojeg se pruža nestvaran pogled na veštačko jezero Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata u BiH. Na jednom delu vidikovca postavljen je durbin pomoću kojeg vaš pogled doseže do najudaljenijih prizora ovog predela.

Duboki i divlji kanjoni isprepletani četinarskim šumama omađijaće vas i izmestiti vaše misli u potpuno novi svet. Raširite svoje ruke, udahnite svež planinski vazduh i dopustite ovom prirodnom dragulju naše zemlje da vam se ureže duboko u sećanje. Ovaj jednodnevni izlet će izlečiti vašu dušu i ispuniti vas mirom i moćnom energijom prirode.

Ukoliko ste ljubitelj planinskog odmora, odaberite neki od modernih Trendy apartmana i prepustite se uzbuudljivom upoznavanju Zlatibora i njegove okoline.

SAVETI ZA UGODAN IZLET:

    U okviru Nacionalnog parka Tara, zabranjeno je loženje vatre na svim mestima
      Obavezno ponesite vodu i nešto grickalica
        U zimskom periodu preporučujemo grupne obilaske u pratnji naših vodiča, zbog potencijalnih susreta sa divljim životinjama.
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel