Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Višegrad - grad istorije i ljubavi

Višegrad - grad istorije i ljubavi

Višegrad je grad za koji se kaže da je pun ljubavi i velike istorije. Nalazi se na istoku Republike Srpske i udaljen je od Zlatibora svega 66 km, odnosno nekih sat i po vremena vožnje, što ga čini idealnom destinacijom za jednodnevni izlet. Smešten je u kotlini reke Drine i pravi je turistički biser ovog kraja. Iako mali grad, dosta je bogat znamenitostima koje trebate da obiđete, kao što su Višegradska čaršija, crkva rođenja presvete Bogorodice, manastir Dobrun, Trg Oslobođenja, Bikavac brdo kao i mnoge druge. Višegrad je grad koji će vam sigurno osvojiti srce čim uđete u njega. Uske ulice uz koje stoje stare zgrade, bude nostalgiju za nekim prošlim vremenima.

Među najpoznatijim znamenitostima svakako se izdvaja most Mehmed-paše Sokolovića, poznatiji kao most ’’Na Drini ćuprija’’, iz istoimenog romana našeg nobelovca Ive Andrića, koji stoji postojano već vekovima kao kruna ovog malog grada i svojim kamenim lukovima fascinira svakog posetioca.

Andrićgrad je takođe jedna od nezaobilaznih znamenitosti Višegrada, a nalazi se na predivnom mestu, gde se reka Rzav uliva u reku Drinu. Andrićgrad je postao prava mala kulturna oaza ovog mesta. U njemu se nalaze bioskop, pozorište, galerija, spomen kuća Ive Andrića, Gradska uprava Višegrada, ali i mnogi ugostiteljski objekti, gde morate napraviti pauzu, kako biste uživali u tradicionalnom specijalitetu – ćevapima sa lukom i kajmakom. Mnogo je toga što nudi ovaj mali grad, velikog srca. Puno više nudi od svega što može da se napiše u jednom tekstu. Nudi istoriju i tradiciju, srdačan osmeh i prijateljstvo i baš zato smo ga uvrstili u naš program izleta, kako biste sve ovo i mnogo više osetili lično, na ’’svojoj koži’’.

Sve detalje izleta u Višegrad koji organizujemo, možete videti OVDE.

Za odmor nakon napornog dana prepunog uzbuđenja i emocija nudimo neki od naših udobnih APARTMANA.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel