Radno vreme: Svakim danom 7-22h
 • Trendy Travel 0

Zimovanje sa najmlađima

 • Ukoliko ste u dilemi da li će vašoj bebi prijati zimovanje na planini, odgovor je definitivno - Da!

Pedijatri ističu da svakom detetu prija boravak na planini i promena nadmorske visine, a naročito mališanima koji još nisu napunili dve godine.

Uživajte u zimskim čarolijama i stvarajte porodične uspomene, ali ne zaboravite da se dobro pripremite pre samog puta.

Za odlazak na planinu preporučuje se korišćenje dobro zagrejanog prevoznog sredstva, i ako je moguće, da to ne bude autobus. Kako bi boravak na planini bio delotvoran za organizam vaše bebe, preporučuje se boravak od 10 do 15 dana, jer se na taj način krvna slika u potpunosti popravlja, a planinski vazduh će sasvim pročistiti pluća i disajne puteve. Poznato je da prirodni uslovi na planini povećavaju apetit i redukuju razvoj mikroorganizama i pogodno utiču na smanjenje alergija. Pre nego što krenete na putovanje, ne zaboravite da ponesete par osnovnih lekova kao što su oni protiv povišene telesne temperature, alergije, kašlja, kao i kapi za nos.

Posebno ćete uživati u zajedničkoj igri na snegu. Ne zaboravite da se dobro utoplite i obavezno pripremite, jer se telo naših najmlađih teže prilagođava niskim temperaturama i brzo se hladi. Preporučujemo višeslojnu garderobu i naravno, kapu, šal, rukavice i adekvatnu obuću za sneg. Bebe koje imaju devet meseci već slobodno mogu da sede na sankama ukoliko imaju posebno prilagođen naslon i koje ćete obložiti sa više slojeva ćebeta.

Najveća radost je kada vas zraci planinskog sunca miluju po licu, ali ne zaboravite da je njegovo zračenje dosta jako, pa je potrebno zaštiti se dečijom kremom sa UV faktorom 50 i naočarima sa tamnijim staklima. Sneg ima osobinu odbijanja sunčeve svetlosti čime stvara umor očiju kod vaših mališana.

Iako je sankanje omiljeni deo zimovanja vaše dece, ono ne bi trebalo da traje duže od pola sata. Takođe, vrlo je bitno obratiti pažnju na čistoću snega, jer je moguće da će deca možda dobiti ideju da isprobaju kakvog je ukusa. Ukoliko osete dozu straha od snega kao nove pojave, nemojte forsirsti ništa, već prepustite
malom istraživaču da sam stvara nova iskustva i polako se oslobađa.

Trendy Travel benefiti za mališane:

       - 30% popusta na sadržaje u “Avantura parku”
        - Usluga besplatnog kreveca
         - Prvi koraci na skijama će biti mnogo lakši uz besplatnu Ski opremu za decu, za školu skijanja u “Avantura Parku”
          - Besplatno korišćenje Igraonice “Bubamara” za decu u trajanju do 1h ( svaki naredni sat se doplaćuje 250,00 RSD)
           - Mogućnost organizovanja čuvanja dece u apartmanu (Na upit u svim apartmanima)
            - Dečija igra na snegu ne bi bila potpuna bez naših besplatnih sanki, guma i kliska
             - Korišćenje Mona Priority Club kartice sa 15 % popusta za Bar & Igraonica “Monica”  

(15% popusta na hranu i piće i gratis korišćenje igraonice 1h dnevno).

 

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel