Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Životinjski svet na Zlatiboru

Životinjski svet na Zlatiboru

Zlatibor je prirodna oaza, gde i dalje možemo videti neke od životinjskih vrsta koje su ugrožene i kojih nema u ostalim delovima Srbije. Ovako bogat životinjski svet je postao deo turističke ponude, koja izdvaja ovu planinu od drugih.

Smatra se da je životinjski svet izuzetno raznovrstan, upravo zbog pogodne klime na Zlatiboru, koja utiče da vegetacija bude bujna. Životinje koje nastanjuju ovu planinu se dele na sitnu i krupnu divljač, a njihov lov je dozvoljen u određenim periodima godine kada je to dozvoljeno Zakonom o lovu i ribolovu. Treba napomenuti da su određene vrste pod stalnom zaštitom i da se te vrste ne smeju loviti.

 Od životinjskih vrsta koje su stalno prisutne na Zlatiboru imamo vukove, lisice, divlje svinje, srne, zečeve, jazavce, veverice, kune zlatice, kune belice, vidre i divlje mačke. Većina ovih vrsta živi na nepristupačnim delovima, divljim delovima, koji su udaljeni od naselja i ne možete ih videti u svakodnevnom životu.

Ptice su takođe prisutne na Zlatiboru, a broj njihovih vrsta je impresivan. Stalno prisutne su vrste ptica pevačica i one su pod stalnom zaštitom i ne smeju se loviti. Najviše prisutne sorte su jarebice, jarebice kamenjarke, prepelice, golubovi, fazani i leštarke. Ono što je možda i najveća turistička atrakcija i ponos ovog kraja jeste to što još samo ovde možete videti orla krstaša ili beloglavog supa kako slobodno lete u svom prirodnom staništu. U drugim krajevima Srbije ove grabljivice su gotovo istrebljene i jako ih je teško videti .

Ukoliko ste i vi ljubitelj životinja i volite da ih posmatrate u njihovom prirodnom staništu, onda je Zlatibor pravo mesto za vaš odmor. OVDE pogledajte naše apartmane, izaberite onaj koji vam najviše odgovara i provedite prelep odmor na ovoj nestvarnoj planini.

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel