Radno vreme: Svakim danom 7-22h
Krstarenje Zlatarskim jezerom (Kokin Brod) - Vidikovac sa pogledom na donje meandre Uvca

Krstarenje Zlatarskim jezerom (Kokin Brod) - Vidikovac sa pogledom na donje meandre Uvca

2800 RSD Cena

Zlatarsko jezero ili Kokin Brod jedno je od tri jezera izgrađenih šezdesetih godina prošlog veka pregrađivanjem planinske reke Uvac, za potrebe proizvodnje električne energije. To je ona velika vodena površina tirkizno plave, ređe smaragdnozelene boje koja vas opčini kada se spuštate od Zlatibora ka Novoj Varoši, na putu prema Jadranskom moru. Gotovo je nemoguće da se ne zaustavite pred veličanstvenim prizorom plavetnila vode okružene četinarskim šumama. Čamci, barke, jedrilice, katamarani deo su ovog zlatarskog pejzaža koji vas u trenu mami da otplovite u unutrašnjost Zlatarskog jezera. 

Samo jezero dugačko je oko 26 km, prosečna dubina iznosi oko 70 metara, a preko brane dugačke 1208 vodi asfaltni put prema obližnjim selima. Zemljana brana na reci Uvac najveći je poduhvat ovog tipa u Evropi, a Zlatarsko jezero je treće po veličini u našoj zemlji, posle Đerdapskog jezera na Dunavu i jezera Perućac na Drini.   

Kokin Brod je naziv sela koje je potopljeno izgradnjom brane. Istoimeno selo danas postoji na magistralnom putu pre same brane, zbog čega se u ovom kraju najviše koristi upravo ovaj naziv. 

Plovidba Zlatarskim jezerom jedinstven je doživljaj – plavetnilo čiste planinske vode, zelenilo pašnjaka i borovih šuma, i beskrajna tišina protkana zvukovima ptica učiniće da uživate svim čulima u harmoniji koja je nastala delovanjem prirode i čoveka. 

Vidikovac na Radoinjskom jezeru – donji meandri reke Uvac – laganom petnaestominutnom šetnjom od etno sela Vraneša stiže se do vidikovca odakle se možete uveriti u lepotu donjih uvačkih meandara ispunjenih vodom Radoinjskog jezera. Treće jezero na reci Uvac, iako najmanje (dužine 11km, maksimalne širine 500m), svojom lepotom i jedinstvenim prizorima ni malo ne zaostaje za prva dva jezera.

PROGRAM PUTOVANJA:

  • Polazak u 10:00h sa Zlatibora ispred TA Trendy Travel 
  • Vožnja u trajanju od oko 40 ak min do sela Vraneša
  • Lagana šetnja u trajanju od oko 20 ak min u jednom pravcu do vidikovaca sa kojih se pruža pogled na donje meandre Uvca na Radoinjskom jezeru
  • Nakon posete vidikovcima, vožnja do Zlatarskog jezera ( oko 15-ak min vožnje ) 
  • Dolazak na jezero, ukrcavanje na turistički brodić i krstarenje jezerom
  • Krstarenje jezerom u trajanju od oko 2 - 2,5 sata u oba pravca
  • Tokom krstarenja, putnici će uživati u nestvarnim predelima Zlatarskog jezera i okoline
  • Nakon završenog krstarenja, na brani Zlatarskog jezera pauza oko 1h  vremena predvidjena za ručak, kafu  i slično u nekom od restorana, ili uživanje kraj jezera
  • Dolazak na Zlatibor oko 16h

- Cena po osobi 2.800 / deca do 10 god 2.000

Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel
Trendy Travel